Dieren te koop

 • Bijzonder geteste Fokstier voor de COT najaarsveiling op 26 september

  Het COT houdt op 26 september weer de gebruikelijke najaarsveiling, deze keer opnieuw online. Er wordt nog steeds intensief aan een betrouwbaar online veiling systeem gewerkt, want een succesvolle online veilingtool staat of valt met betrouwbaarheid. Daarmee komt de datum van 26 september wel erg dichtbij. Mocht deze datum niet worden gehaald, zal de veiling naar waarschijnlijkheid een week opschuiven en zal in dat geval dan op 3 oktober plaatsvinden. Nadere gegevens hierover volgen nog in de media.

  Cowporation Picket (Wilodge Cerberus x Ivan Claeys) heeft een heel bijzondere afstamming met een mix van de beste Franse en Engelse bloedlijnen met veel bespiering, melk en moedereigenschappen. De keuringresultaten waren er ook. Hij kreeg maar liefst 89 punten voor algemeen voorkomen en woog 722 kg op 400 dagen! Hij heeft alle potentie om excellent gekeurd te worden als hij volwassen wordt. Cowporation Picket woog op het opfokstation tijdens de laatste weging met een gewicht van 905 kg op slechts 17 maanden bijna 200 kg zwaarder dan de andere stieren. Ook de binnenbekkenmaat was met 19 x 16 cm (h x b) veel groter dan zijn evenknie. Dat beloofd dus brede kruizen en gemakkelijk afkalven. Cowporation Picket is bijzonder lang en heeft zeer veel diepte, maar vooral veel breedte, iets wat hij meekreeg van zijn Engelse vader. Een andere eigenschap van Picket is zijn zeer vriendelijke karakter. Reeds op 8 maanden heeft hij geleerd om netjes aan een halster te lopen. Cowporation Picket is volgens de medewerker van het COT een van de beste limousinstieren die nog op het station is vertoond. Laatst, maar zeker niet het minst is het feit dat zijn excellente moeder Claeys Lavita met 90 punten voor AV, de huidige Nederlandse kampioen is. Kortom een zeer bijzondere en geteste fokstier die precies de goede leeftijd heeft voor het dekseizoen 2021.

 • Jonge dekstieren te koop

  Bij Cowporation in ALBLASSERDAM zijn er circa 10 geselecteerde fokstieren te koop met Franse en Engelse topstieren als vaders.

  Leeftijd van de stieren is tussen 12 maanden en 20 maanden, sommigen ervan behaalde nationale titels op de laatst gehouden NVM keuring.

  Limousin dekstieren te koop van topafstammingen met verificatie en pedigree. De meeste foto's zijn van de ouders en nakomelingen, wij stellen het op prijs dat u bij eventuele belangstelling naar de dekstieren komt kijken of dat wij foto's/video met u delen:

  (gereserveerd) Fokstier 1. Cowporation Objat (Trueman Jagger x Carmorn Copilot), leeftijd 20 mnd:
  Vader van Cowporation Objat is de topstier Trueman Jagger uit UK die voor 140.000 pond is verkocht op Carlisle en de vadersmoeder stamt van Haltcliffe Vermount! De moeder is Cowporation Inca (m. Claeys Floore) die NL kampioen werd in 2014. Objat is een zeer groot ontwikkelde stier met veel rondingen en diepte, met name in de bil.

  Fokstier 2. Cowporation Orion LCO (Correze x Claeys Ivan, leeftijd 19 mnd:
  Orion is een 85 punten dekstier die niet is verkocht op de laatste COT veiling. Een stier uit de bekende vleeslijn van Dauphin die veel vleeskwaliteit heeft in de afstamming, maar ook melk en vooral groei van Claeys Ivan (Envers, v. Udin).

  Fokstier 3. Cowporation Pim (Engy x Claeys Superieur), leeftijd 16 mnd:
  De vader van deze stier, Engy, is een zeer gewilde KI stier, afkomstig van Ultrabo MN die zeer veel melk en moedereigenschappen vererft, maar ook gemakkelijk afkalft. De moeder is afkomstig uit de bloedlijn van As de Pic van de Franse fokker Bourbouloux en combineert ook moedereigenschappen, vlees en groei. Afstammelingen van Engy zijn erg schaars in Frankrijk en dat er een te koop is in Nederland is uniek.

  (verkocht) Fokstier 4. Cowporation Plusmee (Trueman Jagger x Claeys Bacchus), leeftijd 15 mnd:
  Vader van Plusmee is reeds bij 1 hierboven beschreven. De moeder Esmee (foto 9) is meerdere malen NL kampioen geweest, zowel in de fokrubrieken als vleesrubrieken. Een prachtig geformeerde stier, niet heel groot, maar zeer luxe.

  Fokstier 5. Cowporation Piquet (Manitou RJ x Ampertaine Gigolo, leeftijd 15 mnd:
  Piquet is een bijzondere combinatie tussen moedereigenschappen, ontwikkeling, vlees en melk, maar ook gemakkelijk afkalven. Manitou RJ is een zoon van Coluche en heeft een grootmoeder die een van de beste koeien in Frankrijk was. Ampertaine Gigolo is de vader van Trueman Jagger en heeft zich al voldoende bewezen als luxe vleestier met ontwikkeling.

  Fokstier 6. Cowporation Pinou (Elite Forever Brill x Claeys Ivers), leeftijd 15 mnd:
  Pinou heeft een bijzondere vader die een zeer gewilde nakomeling is van Wilodge Vantastic in Ierland en UK. Wilodge Vantastic heeft gewaarborgde vleeskwaliteit en combineert de afstamming mooi met ontwikkeling en moedereigenschappen van Ivers die komt uit de lijn van Envers (v. Udin).

  Fokstier 7. Cowporation Peter (Trueman Jagger x Claeys Ivan), leeftijd 14 mnd:
  Nog een mooie nakomeling van Trueman Jagger en de moeder stamt direct uit de Franse bloedlijn van Villes es Bruyere van de Franse fokker Jean Pierre Quemard die garant staat voor groei en moedereigenschappen.

  Fokstier 8. Cowporation Philip (Manitou RJ x Claeys Ivan), leeftijd 13 mnd:
  Bloedlijnen hierboven besproken.

  (verkocht) Fokstier 9. Cowporation Prodige (Manitou RJ x Valseur MN), leeftijd 13 mnd:
  Een bijzondere combinatie van met name ontwikkeling en gemakkelijk afkalven en goede moedereigenschappen.

  Fokstier 10. Cowporation Paris (Wilodge Cerberus x Envers RJ), leeftijd 11 mnd:
  Misschien wel de beest bijzondere afstamming van allemaal. Wilodge Cerberus is een zeer gewilde KI stamstier in UK waarvan de rietjes al peperduur zijn. Envers RJ is een directe nakomeling van de bekende stier Udin.

  Additionele informatie:
  - De meeste moeders en vaders van al deze dekstieren zijn in Nederland excellent gekeurd.
  De prijs is afhankelijk van leeftijd en gewicht vanaf €2.500.
  - Bel met 0655376021 voor meer informatie, foto's en videos.

  Wij hebben ook een prijslijst met geselecteerde Franse, Engelse en Nederlandse KI stieren, download hier de prijslijst: @Pricelist Straws & Embryos

  Trueman Jagger                              Claeys Esmee

   

  Ampertaine Gigolo                         Trueman Grazia

   

   

  Carmorn Copilot                             Envers

   

  Edelweiss                                           Gagneur

   

  Wilodge Cerberus                               Elite Forever Brill

   

  Claeys Ivan & Ivers                  Haltcliffe Vermount

  image image

   

  Correze                                                   Engy

  image image

   

  Ultrabo Valseur

  image image

   

  Dauphin                                               Wilodge Vantastic

  image image

   

  Dochters Trueman Jagger

  Voor meer informatie kunt u bellen met Teus Dekker: 0655376021 of per e-mail: info@cowporation.nl

  Teus Dekker

  Kortland 42

  2954 LD  Alblasserdam

  mobiel: 0655376021

  e-mail: info@cowporation.nl

Advertentie Adverteer bij ons!