Vleesvee stamboeken stierenopfok COT gaat online

in algemeen

De eerstvolgende veiling van het COT zou plaatsvinden op 28 maart as. Door de Carona-crisis kon de veiling niet plaatsvinden en werd het bestuur genoopt naar alternatieven om te zien om alsnog de stieren verkocht te krijgen om zo aan de verwachting van de inzenders en kopers te kunnen voldoen. Het COT bestuur moest adequaat en snel handelen, en de continuiteit werd gehandhaafd door tijdig een online veiling te organiseren.

In totaal zijn met deze opfokronde ca. vijfentwintig geteste fokstieren te koop van de Blonde, Charolais, Pimotese en Limousin rassen. Vijf hiervan zijn Limousin stieren. Het Limousin Stamboek Nederland heeft er twee ingezonden, allebei van Cowporation. De Limousin vereniging heeft er 3 ingezonden. Hierbij de profielen van de twee LSN stieren die vanaf 1 april as. te zien zijn op www.veeveiling.nl en worden geveild op zaterdag 4 april vanaf vrijdag middernacht tot zaterdagmiddag 15:00. De complete veiling is online te volgen.

NL 948298031 Cowporation Onelove

 

NL 898402575 Cowporation Orion

Het volgende persbericht somt de feiten over de eerste COT online veiling op.

COT stierenveiling gaat online

Laren – Het centrale stierenopfokcentrum (COT) organiseert op zaterdag 4 april een online veiling. Vanwege de corona-crisis kan de halfjaarlijkse veiling in Laren niet doorgaan.
Het COT biedt vleesveehouders twee keer per jaar een opfokronde van stieren van allerlei vleesveerassen die zijn aangesloten bij de Federatie Vleesveestamboeken Nederland. Dit voorjaar zou de veiling van circa 25 fokstieren plaatsvinden op 28 maart. Volgens bestuurslid Teus Dekker zijn drie opties overwogen: Stieren door de inzenders laten afhalen voor verkoop thuis, aanbieden via marktplaats en het organiseren van een eigen online veiling. De laatste optie is gekozen en aspirant-kopers kunnen op stieren bieden en op afspraak de stieren bekijken. Er is een platform gevonden in veeveiling.nl. Daarop worden de stieren met omschrijving, foto’s en video’s gepresenteerd.

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 1 april online registreren op deze website. Daarna kunnen ze inloggen om op 4 april op de stieren te bieden. Eventueel is voorafgaand aan de veiling een persoonlijke afspraak te maken om de stieren op het COT in Laren te bezichtigen. De kavels worden geopend op vrijdag 3 april te middernacht en sluiten op zaterdag 4 april omstreeks 15.00 uur. De voorwaarden en de financiële afwikkeling worden volgens Dekker zo veel mogelijk op de reguliere manier afgewikkeld.