Limousins defileren met demogroep op drukbezochte jubileum vleesveekeuring in Enter

in algemeen

Op 17 augustus vond de drukbezochte jubileum vleesvee keuring in Enter plaats. Deze keuring staat jaarlijks in het teken van een regionale keuring voor de drie rassen Blonde d’Aquitaine, Charolais en Verbeterd Roodbont, maar omdat de keuring in Enter dit jaar 25 jaar bestaat werden er ook demogroepen van andere vleesrassen uitgenodigd. Het Limousin Stamboek Nederland zag voldoende reden om hiervoor haar leden te enthousiasmeren om dieren in te schrijven voor deze jubileumgelegenheid en al snel hadden we een demogroep van 6 dieren paraat.

    

Voor dag en dauw kwamen de Limousins in Enter aan, maar dat bleek wat te vroeg, want de wasplaatsen waren bestemd als staanplaats voor de demogroepen en daar werden nog volop dieren gewassen. Omdat we onze dieren niet in de mest van de gewassen dieren wilden plaatsen, moesten we nog even geduld hebben en hielden we de klep van de wagen om hygiënische reden nog even dicht, maar toen de Brandweer uiteindelijk de wasplaatsen zilverschoon had gespoten konden we op een comfortabele laag stro onze Limousins aanbinden.

  

De weerberichten waren niet al te gunstig maar het weer viel toch reuze mee en we hadden uiteindelijk een redelijk mooie ochtend met veel belangstellend publiek dat in grote getallen langs de verschillende stands trokken. Het werd een gezellige, druk bezochte dag. We hebben zoveel mogelijk onze splinternieuwe Limousin promotiefolder verspreid en veel interessante gesprekken gevoerd over de gunstige eigenschappen van de Limousin.

   

Tijdens de lunch werd er met de demogroepen een defilé gehouden en Jos Bolk gaf daarbij uitleg aan het publiek over de verschillende vleesrassen. Volgens planning mochten we rond 13:00 in de ring met een promotiegroep van 3 Limousins, waaronder twee drachtige vaarzen van Cowporation en een prachtig geconformeerd, 13 maanden stiertje van de familie Lievenoogen. We kregen enorm veel bekijks en we werden geprezen over de mooie dieren die we voor deze defilé hadden ingezet.

  

Dat de Limousin dan toch een van de beste vleesrassen genoemd mag worden, werd tussendoor ook nog bevestigd, want een jury die intussen kriskras door alle rassen op zoek was naar het beste slachtdier, beoordeelde dat een zeer mooie koe van Lievenoogen deze prijs toegewezen kreeg. Een kroon op zowel de inspanningen van het werk van de familie Lievenoogen als dat van het Limousinras en dat bracht tevens een heerlijk luxueus vleespakket in het laadje. Proficiat!

  

Rond 15:00 gingen de demogroepen als eerste weer huiswaarts en maakten daardoor plaats voor de aftocht van de rest van de dieren. Een prachtige gezellige dag, die voor herhaling vatbaar is!

Rest ons van deze plaats de familie Lievenoogen nog hartelijk te bedanken voor de overheerlijke broodjes die zij gulhartig hebben uitgedeeld!