Lodge Limousin vaarzen glinsteren tijdens “Sterren van de toekomst Show” in Schotland

in algemeen

De Limousin vaarzen van Lodge deden de jaarlijkse prestigieuze Show “Sterren van de toekomst Show” in Schotland fonkelen.

Winnaar van het Senior vaarzenkampioenschap: Lodge Indie
Winnaar van het Junior vaarzenkampioenschap: Lodge Jalise
Ook dit jaar waren de Limousins onoverwinnelijk en de drijvende kracht achter de “Sterren van de Toekomst” kalverenshow, zodat het Limousinras tussen alle deelnemende vleesrassen er ook in 2014 weer als winnaar uitkwam. Dit jaar konden de Limousins bovendien zelfs zowel de Senior- als de Junior Continental titels in de wacht slepen. Het evenement is op zaterdag 15 november gehouden bij de United Auctions veemarkt in Stirling, Schotland.

Voor het eerst in de geschiedenis van het evenement werden beide kampioenstitels veroverd door vaarzen uit dezelfde kudde, nl. uit de Limousinkudde Lodge van de fokkers Ian en Wendy Callion’s, Bolfornought Farm te Stirling, Schotland.

Lodge Indie nam al heel snel het voortouw in de race voor de titel “Senior Continental kampioenschap”. Deze in september 2013 geboren vaars is van de populaire KI stier Loosebeare Fantastic (rietjes bij Cowporation verkrijgbaar) en uit de koe Lodge Evita, een Ronick Luke dochter. Ronick Luke was op zijn tijd een populaire stier voor het fokken van goede vaarzen omdat hij een Broadmeadows Cannon zoon was, gecombineerd met Talent (Laird x Lepremier) uit de bloedlijn van Gamin.

Lodge Indie continueert dus hier haar succes na een zeer succesvol zomerwedstrijdseizoen. Zij kwam nl. al eerste tijdens de Perth Show afgelopen zomer, en zij won tussendoor ook nog even de titel “best geboren vaars in 2013” in de Schotse Limousin kuddecompetitie van 2014. De jury Brian Wills, die de dieren van alle rassen keurde op deze “meervoudige-rassen” show, vulde de gedachten van vele toeschouwers al aan met zijn bewondering over Lodge Indie: “Zij is een lange, evenwichtige schoonheid van een vaars, met veel stijl”, becommentarieerde hij Lodge Indie.

Het foksucces van de Callions continueerde met nog een titel voor hun andere junior vaars Lodge Jalise. Deze in maart 2014 geboren vaars heeft Ronick Gains als vader en komt uit een geïmporteerde Jacot dochter, nl. Bakens. Lodge Jalise won afgelopen zomer ook al de titel: “beste kalf in de Schotse Limousin Kuddecompetitie van 2014” en was toen met haar slechts vier maanden leeftijd ook al ras kampioene op Doune en Dunblane.