Franse Nationale Keuring 2019 in Perigueux

in algemeen

De Franse nationale keuring werd dit jaar gehouden in het zuiden van Frankrijk, middenin het authentieke stadje Perigueux. Opvallend was dat er met maar liefst bija 500 Limousins meer inschrijvingen waren dan verleden jaar en dat de aparte vleeskeuring ieder jaar meer aandacht krijgt. Met een paar Nederlandse fokkers gingen we op reis en maakten nog even een tussenstop bij Desallas. Een flinke trip van totaal circa 1150 km!

Het waren uiteindelijk dezelfde topfokkers die steeds debuut maaktten, zoals Camus Pere & Fils, PimPin, Lagrafeuille, Lagautrière, Lebourg, Chateille, Deshoulières etc.

Gaec Lagautrière werd met Noumba (v. Idéfix) bij de jonge vaarzen kampioen. Nebuleuse (v. Hippodrome) van Pimpin won bij de oudere vaarzen en de kampioen koeien werd Jouvence (v. Fabuleux) van de topfokker Deshoulières die tegenwoordig steeds meer in de prijzen valt en met deze koe ook kampioen werd in Parijs eerder dit jaar. Bossoutrot won de titel voor jonge stieren met Neruda (v. Espoir) en de superstier Lano (v. Gateau) van Camus Pere & Fils uit Arnac La Poste werd kampioen bij de oudere stieren.

Hieronder kunt u de 3 daagse keuring bekijken: