Hoogste prijs voor Cloughhead Neville op Carlisle Stierenveiling

in algemeen

De topper van € 61.000 op de Schotse Carlisle stierenveiling van 16 februari jl. de jonge stier Cloughhead Neville van de broers Tom en Phil Hutton, zoons van de bekende George Hutton, die 80 zoogkoeien houden in hun stamboekkudde in Setmabanning, Threlkeld, Keswick. Dit is de beste prijs die de Cloughhead kudde tot dusver binnenhaalde en het maakt deze mijlpaal nog veel mooier om het feit dat Neville altijd de favoriet was van hun overleden vader en legende van het Limousinras, George Hutton, die regelmatig naar Frankrijk reisde om nieuwe fokstieren te selecteren voor hun Cloughhead-kudde.

George Hutton, legendarisch Limousinfokker

Neville’s stamboom kenmerkt de Franse fokkerij; een natuurlijk gefokte zoon van Gultime, een stier die in 2012 werd geïmporteerd en die ook Cloughhead Jerry produceerde, die drie jaar geleden werd verkocht voor een bedrag van 18.000gns (ca. €22.000), evenals een aantal topvaarzen van de kudde verkocht op de vrouwelijke verkoop de avond voorafgaande aan de veiling, 15 februari jl.. Neville’s moederlijn werd geboren in juni 2017 en is ook een bekende bloedlijn, want Cloughhead Hogmanay, een dochter van Wilodge Cerberus, gaat terug naar Cloughhead Stella, een volle zus van de vorige topprijsstier van de kudde die in 2005 werd verkocht voor een bedrag van 42.000 gns (ca. €51.500), nl. de inmiddels wereldbekende bekende Cloughhead Umpire (Petunia x Espagnol). Petunia’s vader is de ook in Nederland bekende stier Malibu.

Cloughhead Neville die voor € 61.000 in Carlisle onder de hamer ging. (Foto door Wayne Hutchinson)

Verder brachten de bekende fokkers zoals Gunnerfleet, Goldies en Truemanook een paar stieren die eveneens van betekenis waren.

De toppers van de veiling worden hieronder in een beknopte video weergegeven.