LSN zomer excursie naar Libramont

in algemeen

Niet alleen in Nederland was het erg warm, maar ook tijdens de zomerexcursie op 28 juli jongstleden naar Libramont, maar ondanks de warmte toch erg gezellig met elkaar en voor de versnaperingen werd ook gezorgd.

Met circa 12 man vertrok het LSN naar Libramont, waar de Limousinkeuring van België werd gehouden. Er waren 83 inschrijvers! Relatief veel dieren voor een land als België. De keuring begon wat later en was ook wat eerder afgelopen als vooraf aangegeven, maar ook dat mocht de pret niet drukken.

Vanaf het begin was duidelijk dat de keurmeester (Dumond Gilles uit de Correze) zijn voorkeur liet blijken voor het elevage type. Toch was er best een verscheidenheid aan dieren te zien, vroegrijpe en laatrijpe dieren en alles ertussenin. Het viel verder op dat de dieren niet in een super keuringsconditie waren gevoerd, waarschijnlijk door de droogte van de afgelopen tijd.

  

  

Kampioen vrouwlijk Jongvee: Lumiere de Mossee (v. Happy, mv. Chevalier)

Kampioen vrouwlijk: Heroine du Vivroux (v. On-Dit, mv. Mas du Clo met een kalf van Caboteur)

Kampioen mannelijk jongvee: Mimosa (v. Fabian, mv. Soleil)

Kampioen mannelijk Happy (v. Delta, mv. Suplice)

Daarnaast was er nog een prijs voor een nationaal gefokt dier in België.

Link met de uitslagen, klik hier

Na de keuring werden er nog 8 afgemeste koeien verkocht, een interessante afsluiter van de keuring.

Al met al een gezellige dag met elkaar en zeker voor herhaling vatbaar.