Ervaringen met hoornloze Limousinfokkerij in Duitsland

in algemeen
Nadat wij van de hoornloze stier CN Mateo hadden gehoord, en bovendien positieve berichten vernamen van de Duitse fokker Cord Niemeier die deze stier heeft gefokt, arrangeerde wij een afspraak en gingen op weg naar het plaatsje Lemgo, dat in de buurt van Bielefeld ligt om onze kennis te verreiken op het gebied van de hoornloze Limousinfokkerij. Het is reeds een bekend fenomeen dat Duitsland de meest gevorderde genetica op het gebied van hoornloze Limousinfokkerij in Europa heeft en dat zelfs de Franse fokkers hier vandaan genetica inkopen.

De fokkerij van Cord Niemeier wordt dan ook geacht als de meest prominente in Duitsland op het gebied van hoornloze Limousins. Zijn familie boert al sinds de zeer vroege jaren 1400, en nog wel op dezelfde boerderij waar ook wij zeer hartelijk zijn ontvangen. Op het erf ligt nog een oude weg gemaakt van zwerfkeien en er staat een grote vakwerk schuur uit 1700. Hij woont zelf in de belendende herenboerderij die in 1900 gebouwd is en zijn koeien staan in een grote nieuwe potstal die hij in 2005 heeft laten bouwen. Deze potstal straalt een en al Duitse gründlichkeit uit want de materialen die zijn gebruikt om de stal te bouwen zijn super degelijk. Cord Niemeier: “Als een Niemeier iets doet, dan doet hij het goed.” Nou dat is ook overduidelijk te merken, prachtige stal, zeer degelijk en waarschijnlijk met het doel in het achterhoofd om volgens familietraditie over 300 jaar ook nog een dienst mee te bewijzen.

 

Lees verder op cowporation.nl