Oproep aan jeugd met Limousin-belangstelling om in te schrijven als teamlid van het Limousin Jeugdteam Nederland!

in algemeen

Het Limousin Stamboek roept jongeren op met belangstelling voor Limousinvee om zich te melden als Limousin Jeugdteamlid in Nederland!

 

Het Limousin Stamboek Nederland kreeg onlangs een interessante uitnodiging van Stephanie Dick, de voorzitter van het Engelse YLBC (afkorting voor: Young Limousin Breeders Club) om als Limousin Stamboek Nederland een Nederlands Limousin jeugdteam in te schrijven om te participeren in internationale activiteiten. Het doel is om internationaal actief te zijn op het gebied van Limousins en internationaal activiteiten te ondernemen met jeugdteams uit andere landen dat met name bestaat uit competities van vee beoordelen en dieren voor een show voor te bereiden en in een showomgeving voor te brengen.

  

Dit opent voor het Limousin Stamboek Nederland een mooie deur voor een interessante activiteit dat nog steeds een van onze doelstellingen is om te initiëren. Het zou daarom ook leuk zijn als we in Nederland zo’n enthousiast team kunnen samenstellen en interlandelijk kunnen participeren. De leeftijd van jeugdteamleden is tussen 12 en 28 jaar en bij voorkeur een gezonde mix van jongens en meiden. Om een volledig team samen te stellen zijn tenminste 3 leden nodig, maar een vierde mag ook deelnemen. Als wij in staat blijken om zo’n team samen te stellen kunnen wij aanzoek doen voor de nodige overheidssubsidie.

Wat voor leuke uitdagingen staan je als Limousin Jeugdteamlid te wachten?

– Internationale activiteiten en communicatie met andere teams uit Europese landen

– Begeleiding en training vanuit het Limousin Stamboek Nederland

– Interactiviteit op het gebied van internationale Limousinfokkerij

– Interessante competities tussen jeugdteams uit Europese landen

 

Het belangrijkste doel van een Limousin Jeugdteam is om jonge mensen aan te moedigen om meer betrokken te raken bij de Limousin en hun interesse en kennis van vee van Limousin runderen te ontwikkelen, en uiteraard meteen het onderlinge plezier te ervaren van de interactiviteit met jeugdteams uit andere landen. Er zijn reeds jeugdteams actief uit de regio’s van het Verenigd Koninkrijk en Ierland, maar er zijn diverse initiatieven gaande in andere Europese landen. Onder de leiding van de YLBC en haar leden, worden evenementen georganiseerd op nationaal en internationaal niveau met de hulp van de Britse Limousin Stamboek en haar negen geassocieerde regionale clubs.

Een greep uit de gevarieerde evenementen en activiteiten die gedurende een jaar worden gehouden zijn onder andere:

  • Georganiseerde dagen en cursussen t.a.v. de voorbereiding, halter training, vee “knippen en scheren” en limousinfokkerij training
  • Jeugdteam veebeoordelingstraining
  • Vee beoordelingscompetities
  • Het kampioenschap “Jeugd vee hanteren”
  • Sociale evenementen

  

Jonge Limousinfokkers worden aangemoedigd om deel te nemen in deze prachtige vorm van promotie van het Limousinras. Onder de noemer “de fokkersjeugd van vandaag is de topfokker van morgen”, is het Limousin jeugdteam een uitgelezen vertrekpunt om het beste vleesveeras nl. ons Limousinras te blijven ontwikkelen.

Wij roepen ieder persoon op vanaf de leeftijd van 12 jaar t/m 28 jaar met interesse voor Limousins op om zich zo spoedig mogelijk hiervoor aan te melden! Leden van het Limousin Stamboek, wellicht kunt u uw zoon of dochter interesseren voor dit prachtige initiatief?

Voor verdere vragen of als je jezelf wilt aanmelden voor Limousin Jeugdteamlid, kan dat bij de voorzitter van het Limousin Stamboek Nederland.